http://static.amy4u.com/uploads/2015/12/3921-128472-miere_acf3e80c16-960x600_c.jpg

Ingrijirea tenului in sezonul rece


In sezonul rece foarte multe persoane se plang de un ten mult mai sensibil. Iarna vine la pachet cu ger , vant puternic, temperature scazute. Toate aceste fenomene ale anaturii ne afecteaza pielea. Fiind cea mai expusa zona fetei , evident are cel mai mult de suferit.Aceasta se deshidrateaza , pielea incepe sa aiba senzatia de uscat si se poate descuama.

Avem nevoie de o mai buna hidratare a tenului si vom incepe prin aplicarea serurilor dupa demacherea obisnuita dar si a cremelor. Daca avem deja o crema pentru fata si este recent desfacuta nu trebuie sa o schimbam neaparat. Chiar daca a venit sezonul rece putem folosi acceasi crema , doar ca intervenim cu niste seruri care ajuta la o mai buna hidratare. Daca in schimb dorim sa cumparam , nu trebuie sa optam pentru cele mai scumpe creme, putem alege ceva mai rezonabil ca pret dar sa fie natural si potrivit tipului de ten.

Demacherea trebuie facuta cu un lapte demacheant in timpul sezonului rece. Trebuie evitat gelul de curatare de dimneata , acesta de cele amai multe ori are particule astringente care ne curata pielea, sunt foarte bune ,dar nu pentru iarna. Aici trebuie sa avem grija sa nu uscam si mai mult tenul. Gelul de curatare il putem inlocui cu un lapte sau o crema demacheanta . Dupa lapte demacheant , urmam ritualul demacherii cu o lotiune tonica, bineinteles fara alcool. Alcoolul usuca si el la randul lui , nu avem nevoie in sezonul rece.

Fondul de ten nu trebuie schimbat in sezonul rece. Este nevoie de o ingrijire mai serioasa a tenului prin hidratare , dar daca avem un fond de ten cu acoperire extrem de mica sau crema cu putin pigment , trebuie sa ne gandim ca nu beneficiem de o protectie serioasa a tenului. Putem avea chiar senzatie de discomfort.

O data pe saptamana putem sa aplicam pe fata o masca hidratanta. Daca nu dorim sa luam din comert putem face acasa o masca naturala. Putem face o masca hidratanta cu miere, cu portocale, cu banana, miere si banana…. Etc.

Miere si banana

  • 1 banana
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura iaurt

Se amesteca foarte bine ingredientele intr-un castron pana devine o spuma . Se lasa sa acitoneze 10-15 minute si se curate foarte bine cu apa calduta.

 

miere si banana

 

 

 

 

 

Miere si lapte

  • 2 lingurite de miere
  • 2 lingurite de lapte

Se amesteca , se aplica pe fata , se lasa 10-15 minute si se clateste cu apa calduta

 

 

Lapte si miere

Amy

Other posts by

Lasă un răspuns

Menu