http://static.amy4u.com/uploads/2015/11/trei-produse-ideale-pentru-demachiere-400-960x600_c.jpg

Intretinerea tenului prin demachiere


Tenul are nevoie de o curatare zilnica pentru a elimina excesul de sebum sau impuritatile din timpul zile.Porii trebuiesc deschisi si pielea trebuie lasata sa respire.Foarte indicat o data la saptamana sa-i facem un peeling , in functie de tipul de ten se alege peelingul.Pentru o mai buna absorbtie a produselor cosmetice, cremelor nutritive sau vitaminele, serurile , trebuie sa facem o curatare buna a fetei.
Demachierea este foarte importanta chiar daca nu am folosit produse decorative de tip machiaj toata ziua. Aceasta ajuta la curatarea tenului, asadar ne ajuta se eliminam excesul de sebum de pe fata sau praful depus pe timpul zilei. In viata de zi cu zi iesim din casa , mergem la serviciu, avem diverse activitati , asadar luam contact cu praful si impuritatile din aer. Odata ajunse acasa trebuie sa curatam fata cu lapte demacheant, sa folosim lotiunea tonica in functie de tipul de ten si nu in ultimul rand sa ne hidratam pielea.

In functie de tipul de ten sau excesul de sebum vom alege o lotiune tonica cu alcool sau fara, de obicei tenurile grase au nevoie de lotiune tonica cu alcool. Produsele folosite trebuie sa fie proaspete si bineinteles in termenul de valabilitate.
Pentru demacherea buzelor este nevoie doar de un servetel si o picatura de lapte demacheant, a se evita zona buzelor cand vine vorba de lotiune tonica.Pentru fata si gat se foloseste un tampon de vata sau dischete inmuiate in apa, acestea se storc de apa si se aplica laptele demacheant pe ele. Se face trecere pe toata fata dar se incepe cu ochii. Cel mai indicat este sa demachem ochii intai si ulterior intreaga fata .Astfel curatam ochii ,care de obicei sunt mai incarcati cu make-up, ulterior revenind la intreaga fata.
Lotiunea tonica aleasa dupa tipul de ten se aplica cam in acelasi mod , tot pe tampon de vata sau dischete demacheante inmuiate in apa, stoarse si la final se aplica lotiunea tonica. Aceasta nu se aplica pe buze sau ochi, se evita aceste zone pentru sensibilitatea lor.
Laptele demacheant are rolul de a inlatura depozitele de praf cat si elementele de machiaj folosite pe timpul zilei deoarece uleiul mineral din acesta dizolva pigmentii si metalele grele. Rolul lotiunii tonice este de a inlatura urmele de ulei mineral.
Hidratarea fetei si a gatului se face prin alegerea cremei potrivite tipului de ten si aplicarea acesteia dupa toata procedura mai inainte mentionata.
Prin demachere ne ajutam tenul sa respire, sa fie mai curat , mai sanatos, si sa aiba un aspect mult mai placut.

Amy

Other posts by

Lasă un răspuns

Menu