http://static.amy4u.com/uploads/2015/03/CYMERA_20150903_161505-e1450179965803-960x600_c.jpg

Machiajul de zi


Machiajul de zi trebuie sa fie unul discret. Nuantele trebuie sa fie naturale, sa se mearga pe ideea de aspect natural si placut.

Pentru inceput tenul trebuie sa fie curatat foarte bine. Se va aplica pe pleoape o baza de machiaj, care ne ajuta sa fixeze foarte bine culoarea si sa nu avem probleme in pliul ochiului, sa nu se stranga machiaj acolo. Pe fata vom folosi o protectie sub forma de baza de machiaj. Aceasta trebuie sa ne ajute in cazul in care avem o zona sau un ten mai gras controleaza excesul de sebum in asa fel incat atunci cand aplicam fondul de ten el sa arate foarte bine pe fata.

Dupa aplicarea bazei se poate alege fondul de ten. Nuanta trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea tenului. Acesta trebuie sa fie foarte bine estompat, avand in vedere ca il purtam la o lumina naturala – ziua, acesta trebuie sa fie impecabil. Este eronat mitul ca daca aplicam o cantitate mai mare de fond de ten pe o zona cu probleme acesta ne va ascunde imperfectiunile. Tenul va fi foarte incarcat si in loc sa estompam zona cu problema, o evidentiem. Se poate folosi si putin corector in zonele cu probleme, dar estompat foarte bine ulterior.

Dupa fondul de ten si corector se aplica o pudra. De obicei se foloseste o pudra minerala, nu se aplica intr-un strat foarte gros si se difuzeaza foarte bine pe fata. Fardul de pleoape se alege in functie de tendinte, de culoarea ochilor, de culoarea parului, anotimp si nu in ultimul rand de preferinte. Indicate pentru un machiaj de zi sunt culorile naturale, pamantii, completate de luminozitate in coltul intern al ochiului (auriu usor luminos, bej sau o nuanta mult mai deschisa decat culoarea din partea exterioara a ochiului). Fardul de ochi trebuie foarte bine difuzat iar nuantele amestecate frumos intre ele, iar trecerea sa fie aproape insesizabila.

Fardul de obraz trebuie aplicat in functie de sezonul in care se face machiajul, tendinde, si trebuie difuzat foarte bine. Nimic exagerat, trebuie doar sa ne ajute sa cream un aspect natural si proaspat tenului.

Buzele trebuie conturate foarte discret cu un creion special in culori cat mai apropiate nuantei naturale dupa care se poate aplica un luciu de buze sau un ruj nude.

Machiaj de zi

Machiaj de zi cu mov

Machiaj de zi

Machiaj de Zi Orange

Machiaj de zi

Amy

Other posts by

Menu