http://static.amy4u.com/uploads/2015/03/CYMERA_20150330_1748305-e1450180327361-960x600_c.jpg

Machiajul Smokey Eyes


Machiajul Smokey eyes este unul dintre machiajele preferate cand vine vorba de seara. Este destul de usor de realizat iar efectul si finalul lui sunt spectaculoase. Indiferent daca aveti ochii migdalati sau rotunzi, acesta se incadreza foarte frumos evidentiind culoarea ochilor .

Pentru orice fel de machiaj avem nevoie de pensule curate, trusa profesionala cu farduri si fond de ten potrivit nuantei de piele pe care dorim sa o machiem. In primul rand, dupa aplicarea demachiantului si curatarea acestuia cu lotiune tonica, trebuie sa aplicam pe pleoapa mobila baza de machiaj. Dupa aplicarea bazei de machiaj se vine cu un creion dermatograf (in functie de ce nuanta doriti sa va iasa smokey eyes) dar in general se foloseste negrul. Se aplica usor, din aproape in aproape creionul pe pleoapa mobila. Dupa aplicarea lui si in partea de jos a ochiului, dupa ce avem tot ochiul conturat cu creion se urca putin pe pleoapa mobila culoarea din creion. Apoi se ia o pensula de blending si de estompeaza culoarea, astfel incat marginile sa fie foarte bine sterse. Sa fie o trecere cat mai fina. Desi avem o nuanta intensa aproape de ochi, se adauga peste ea un fard negru, pornind tot de la baza ochiului, se adauga si in partea de jos si iarasi venim cu pensula de blending, bineinteles estompam cat mai mult. Niciodata nu este suficient de mult blending la machiaj, avand in vedere ca vrem sa obtinem Smokey Eyes.

Dupa aplicarea fardului negru pe pleapa mobila si estomparea lui, de obicei, pentru efectul de adancire a ochiului se vine cu o nuanta mai calma, nude sau bej si se estompeaza din nou marginile machiajului. Dupa ce folosim pensula de blending pentru a face trecerea dintre nuante mai blanda, avem grija de fardul de sub spranceana. Bineinteles, inainte de inceperea machiajului, sprancenele s-au stilizat si ele, conturandu-le destul de bine. Acestea vor fi finisate cu o nuanta mai deschisa in unghiul cel mai inalt deasupra machiajului propriuzis.

La final se sterge fata. Cu siguranta mai sunt pigmenti de culoare cazuti pe fata care trebuiesc indepartati. Se adauga baza de machiaj si nu in ultimul rand fondul de ten. Dupa aplicarea fondului de ten intr-o nuanta cat mai apropiata tenului se aplica corectorul, acesta venind in ajutorul nostru cand vine vorba de imperfectiuni (micile imperfectiuni). Se alege un blush in tendinte sau nuanta preferata si suntem aproape gata. Dupa alegerea blushului ne ocupam de buze. Nu trebuie uitate nici acestea. Cu toate ca este seara, trebuie sa urmarim o lege de baza: daca avem mult machiaj pe ochi este destul de bine sa folosim culori naturale pe buze, asadar un nude, crem sau doar un gloss.

Machiaj smokey eyes green Machiaj smokey eyes olive Machiaj smokey eyes black Machiaj smokey eyes blue

 

Smokey eyes este unul dintre cele mai reusite din punct de vedere vizual ca si machiaj. Majoritatea persoanelor care il folosesc o data, nu renunta usor. Bineinteles, acesta poate fi facut in mai multe moduri, iar cel prezentat de mine mi se pare cel mai simplu. Puteti folosi orice nuanta va place sau va avantajeaza culoarea ochilor, dar nu uitati ca secretul este estomparea cat mai bine a culoarii initiale spre iesirea din forma ochiului.

Amy

Other posts by

Menu